קינוחים בריאים

3 מתכונים לקינוחים בריאים

אם הייתם מארגנים מסיבה ומזמינים רק האנשים בחייכם שאינם אוהבים נשנוש מתוק מדי פעם, כנראה שזאת הייתה המסיבה הכי עצובה בעולם. הבעיה עם דברים מתוקים וקינוחים מפנקים, שהם כמובן גילטי פלז'ר ידוע של כולנו, היא שהם לרוב לא הדבר הכי בריא שיש וכשאנחנו מכניסים דברים לא בריאים לגוף רגשות האשמה המתלווים לעניין הם לפעמים גרועים אף יותר. למרבה המזל, כיום יש מגוון גדול מאד של קינוחים שווים ומתוקים שאפשר להכין במהירות והם גם בריאים. הנה כמה רעיונות לקינוחים בריאים שתוכלו להכין לגמרי בעצמכם בבית, שישמשו גם כקינוחים מושלמים לאירוח ולהנות מרגע מתוק מבלי להכניס חומרים לא טובים לגוף והכי חשוב, מבלי להלקות את עצמכם.

פנקייק אבקת חלבון

חלבון הוא אחד הרכיבים החיוניים ביותר לגוף האדם ובהרבה מקרים אנו לא מקבלים מספיק ממנו. אבקות החלבון שבעבר היו נחלתם של ספורטאים מקצועיים, הופכות לפופולריות יותר ויותר כאשר מתברר עם הזמן שהן מעולות גם למתאמנים בעצימות נמוכה ואפילו למי שאינו מתאמן כלל. אבקות חלבון מומלצות ניתן למצוא במגוון חנויות מצוינות ברשת ולהכין איתם דברים מעולים.

רכיבים ל-2 מנות:

  • כף אבקת חלבון (בכוס המדידה שמגיעה עם האבקה)
  • ביצה

אופן הכנה:

ערבבו את הביצה עם אבקת החלבון עד לקבלת מרקם אחיד. אם הבלילה יוצאת מעט סמיכה מדי ניתן להוסיף כף או שניים של מים. מומלץ לטגן על מחבת טפלון ולא להשתמש בשמן. לאחר הטיגון ניתן להוסיף כל תוספת שתרצו ובהחלט כדאי לבחור במשהו בריא ונטול סוכר.

קינוחים בריאים

דפי אורז במילוי פירות

מתכון קליל ומהיר להכנה בהשראת המטבח האסייתי. אם אף פעם לא ניסיתם שימוש בדפי אורז זה הזמן להתחיל וצפויה לכם בהחלט חוויה טעימה.

רכיבים ל-4 מנות:

  • ארבע דפי אורז
  • פירות העונה לבחירתכם (תפוח, בננה, אגס, מלון, מנגו)
  • מים חמים בקערה

אופן ההכנה:

חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומערבבים בדומה להכנת סלט פירות. לוקחים דף אורז אחד וטובלים למספר שניות במים. כאשר הדף מתרכך הניחו אותו על קרש חיתוך ולאחר מכן הניחו במרכזו בעדינות את מיקס הפירות. לאחר מכן קפלו את הדף בצורה סימטרית. כעת, ניתן לאפות את הדפים, לטגן אותם קלות או פשוט לאכול אותם ככה.

כדורי תמרים וחמאת בוטנים

קינוח מתוק מאד שכיף לנשנש ובעיקר להתפנק לצד הקפה בבוקר. אמנם תמרים מכילים סוכר, אבל זה בהחלט סוכר מהסוג הבריא יותר ויחד עם האגוזים מדובר בנשנוש מתוק ובריאותי למדי.

רכיבים:

  • מחית תמרים
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר
  • מיקס אגוזים לבחירתכם (פקאנים, מלך, לוז וכו')

אופן ההכנה:

טוחנים את האגוזים בבלנדר ומערבבים בקערה יחד עם חמאת הבוטנים ומחית התמרים. לאחר מכן יוצרים כדורים קטנים מהעיסה ומניחים בתבנית במקפיא למשך 40 דקות. מומלץ להוציא מהמקפיא עשר דקות לפני שאוכלים ולהתפנק עם כוס קפה ליד.

 

בתיאבון!

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *