מתכונים לשבת: כך תשדרגו את הארוחה!

ארוחת השבת, היא בין הרגעים המיוחדים הללו שכל המשפחה מתכנסת סביב השולחן, מקדשים על היין והלחם, משוחחים, סועדים ונהנים מהשלווה של היום המיוחד. רבים מוצאים את עצמם בכל שבוע מחדש תוהים כיצד יוכלו לגוון הפעם את ארוחת השבת. מאחר ויש משפחות שאוהבות להיצמד למנה העיקרית הקבועה, הגיוון בארוחה ייעשה לרוב בסלטים השונים משבוע לשבוע או בהעשרת שולחן השבת בתוספות מגוונות למנה העיקרית.

סלטי פתיחה

אחד הדברים המהנים ביותר בשולחן השבת, הוא מבחר הסלטים המוגשים בשולחן המעניקים לסועדים טעמים מגוונים ושלל תיבולים ייחודיים. בכדי ליצור חוויה קולינרית בשולחן השבת המשפחתי, מומלץ להכין סלטים בטעמים שונים כדוגמת גזר חמוץ, סלט עגבניות חריף ועוד.

  • מתכון לסלט גזר חמוץ

המצרכים:

5 גזרים

לימון

פטרוזיליה קצוצה

2 כפיות חומץ

כף שמן זית

תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

יש לקלוף את הגזרים ולחתוך אותם לרצועות דקות וארוכות, אליהם מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הלימון, החומץ, שמן הזית והתבלינים שבחרתם. ערבבו היטב את כל המצרכים והכניסו למקרר.

  • מתכון לסלט עגבניות חריף

המצרכים:

חבילת עגבניות שרי

3 עגבניות רגילות

בצל ירוק

2 פלפלים חריפים (צ'ילי או חלפיניו)

לימון

שמן זית

בזיליקום

תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

יש לחתוך את מגוון הירקות לתוך קערה אחת, בעוד שאת עגבניות השרי חותכים לרבעים, את העגבניות הרגילות לקוביות, את הפלפל החריף לקוביות גדולות ואת הבצל הירוק יש לקצוץ יחד עם הבזיליקום. בשלב זה ניתן להוסיף את הלימון, שמן הזית והתבלינים ולערבב היטב לספיגת כל הטעמים.

עגבניות מתכונים לשבת

איך מגוונים את ארוחת השבת?

וודאי מצאתם את עצמכם פעמים רבות משוטטים ברחבי הרשת או נוברים בספרי הבישול שהעלו אבק, בחיפוש אחר מתכונים לשבת שישביעו את בני הבית. בשולחן השבת נוכחותו של האורז ניכרת בבתים רבים ולא רק בקרב המטבח הפרסי כפי שבעבר היה נהוג לחשוב. לכן דרך נהדרת לשדרג את הארוחה היא באמצעות תוספות שונות לאורז מידי שבוע. תוכלו לבשל אורז עם ירקות, מג'דרה, אורז בסגנון סיני, ריזוטו פטריות, ואפילו אורז עם צימוקים.

  •  להכין את האורז המושלם

בשביל להכין אורז תצטרכו שמן, מלח, פלפל, מים רותחים וכמובן, אורז. אבל בכדי שהאורז לא יצא דביק מידי חשוב לבשלו בתהליך מסוים. ראשית, שטפו את האורז היטב ולאחר מכן הניחו לו להתייבש משאריות המים. לאחר מכן יש לחמם שמן בסיר ולאחר מספר דקות להוסיף את האורז שהתייבש ולערבב אותו עם השמן המצוי בסיר. שלב זה למעשה גורם לגרגירי האורז להתעטף בשמן, מה שימנע מהם להיות דביקים בהמשך. לאחר שטיגנתם את האורז קלות, הוסיפו מים רותחים ותבלינים, ערבבו היטב וכסו את הסיר למשך חצי שעה. בתום הבישול יש להניח מגבת מטבח (ניתן לרכוש ברשתות השונות מגבות ייעודיות לבישול) ולהמתין רבע שעה.

  • פשטידות

הפשטידה היא מאכל יחסית קל להכנה, לכן, מידי שבוע תוכלו לגוון את ארוחת השבת עם פשטידה שונה. המצרכים הקבועים להכנת פשטידה הם ביצים, קמח ותבלינים. אליהם תוכלו לצרף את המצרכים להם אתם זקוקים לפשטידות הייחודיות שתכינו. דוגמאות נהדרות לפשטידות מיוחדות הן: פשטידת ברוקולי, פשטידת פטריות וכרובית, פשטידת תרד והאפשרויות עוד רבות.

  • תוספות ייחודיות

כאמור, ניתן לגוון את ארוחת השבת באמצעות שילוב תוספות ייחודיות ושונות מידי שבוע. הקפידו להכין תוספות שונות מארוחה לארוחה, כך יתר הסועדים יופתעו בכל ארוחה מחדש.

כרובית אפויה

בכדי להכין כרובית אפויה בתנור, תצטרכו כרובית כמובן, שמן זית ותבלינים לפי הטעם. את הכרובית יש לחתוך ולהסיר את חלקה התחתון, במקביל לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות ולדאוג לתבנית בגודל הרצוי. מרחו את פנים התבנית באופן אחיד ב- 3 כפות שמן ולאחר מכן הניחו את פרחי הכרובית בתבנית. בשלב זה ניתן להוסיף את התבלינים הרצויים, לערבב היטב ולאפות כחצי שעה.

אנטיפסטי

חתכו מגוון ירקות בגדלים זהים כמו בטטות, תפוחי אדמה, קישואים, פלפלים צבעוניים, בצל ועגבניות שרי, כמו כן, חממו את התנור לחום של 180 מעלות. שמנו תבנית נקייה ופזרו בתוכה את שלל הירקות שחתכתם. הוסיפו תבלינים לפי הטעם, ערבבו היטב והכניסו לתנור למשך חצי שעה. מומלץ להשתמש בשום כתוש ובזיליקום קצוץ כחלק מתיבול המנה.

אורז לשבת

בתאבון ושבת שלום!

נגישות