לחם טחינה עם אגוזים

לחם טחינה: המתכון המושלם!

גם אם אתם לא חובבי לחמים מושבעים או שאולי רגישים לגלוטן, דעו שיש לכם פתרון נהדר! מתי בפעם האחרונה הכנתם לחם שעשוי מטחינה? ניתן להכין לחם טחינה בדרכים שונות ותוספות ייחודיות וטעימות. למתכון המדליק הזה, לא תצטרכו קמח בכלל! מה שכן צריך מסתכם במעט מרכיבים והכנה קלה ופשוטה במיוחד! רוצים לאפות לחם טחינה? יש לנו בשבילכם את המתכון המושלם!

מרכיבים:

6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
4 ביצים
2 כפות סילאן (או דבש)
2 כפיות שמן קנולה (בכדי לשמן את תחתית התבנית)
כפית אבקת אפייה
אגוזי מלך (לפי הצורך)
גרעיני חמנייה (לפי הצורך)
מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1. הכניסו לקערה את הסילאן, אבקת האפייה וארבעת הביצים וערבבו היטב את הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יש להוסיף את הטחינה הגולמית ולערבב שוב את כל המרכיבים.
3. הוסיפו לתערובת את אגוזי המלך וגרעיני החמנייה. ניתן ואף רצוי לקצוץ מעט את אגוזי המלך לחתיכות קטנות.
4. בשלב זה ניתן להמליח מעט את התערובת, לפי הטעם.
5. לאחר שהתערובת מוכנה, יש לשמן את תחתית התבנית עם שמן הקנולה, הקפידו לשמן גם את דפנות התבנית. חשוב לציין שמומלץ להשתמש בתבנית מוארכת (אינגליש קייק), על מנת שתוכלו לפרוס את הלחם לפרוסות לאחר האפייה.
6. בשלב זה יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולהכניס את התבנית למשך חצי שעה או עד להשחמה של התערובת.
7. בדקו מידי פעם בעזרת שיפוד, שהלחם נאפה היטב.
8. לאחר האפייה צננו את הלחם למספר דקות, ולאחר מכן תוכלו לפרוס אותו ולאכול לשובע.
9. בתאבון!

אפשרויות נוספות:

את המתכון הנהדר הזה תוכלו לשדרג עם תוספות נוספות ונהדרות כמו חמוציות, שקדים פרוסים, שומשום, צנוברים, קשיו, זרעי פשתן, זרעי צ'יה ועוד.
אפשרות נוספת להוספת התוספות היא לצקת את הבלילה לתבנית (ללא התוספות) ורק לאחר היציקה, להוסיף בחלק העליון של התערובת את האגוזים, הגרעינים וכו'.

לחם הטחינה הנהדר הזה מתאים למי שרגיש לגלוטן, למי שנמנע מאכילת לחם עשוי קמח, לילדים ולכל מי שחשקה נפשו בלחם ייחודי וטעים. הלחם יוצא אוורירי ונפלא ויש מי שמשתמש באותו המתכון בדיוק לאפיית עוגה. המתכון נהדר לאירוח חלבי ומשתלב היטב עם גבינות, פלטת ירקות וכו'.

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *