אורז עם ירקות: המתכון המושלם!

האורז הוא מאכל אותו ניתן למצוא במטבחי עדות כמו המטבח האסייתי, היפני, הפרסי וכמובן, המטבח הישראלי. ניתן לבשל אורז עם תוספות מגוונות במיוחד, הפעם בחרנו לבשל אורז עם ירקות טעימים ומזינים.

מצרכים:

כוס אורז

בצל

גזר

פלפלים בצבעים (אדום, ירוק, צהוב)

חבילת פטריות

3-2 כפות שמן זית

תיבול: מלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה – חצי כפית מכל דבר או לפי הטעם.

  • ניתן להוסיף ירקות נוספים (או להחסיר) לפי טעמכם.

אופן ההכנה:

ראשית יש לקצוץ את הירקות ולהניחם בכלי מתאים.

לאחר מכן חממו את שמן הזית במחבת גדולה (או ווק), הוסיפו אליו את הירקות שקצצתם וטגנו למספר דקות. במקביל, השרו את האורז במים ושטפו אותו היטב.

לאחר שהירקות טוגנו קלות, תוכלו להוסיף את האורז למחבת ולכסות בשתי כוסות של מים רותחים. הניחו לאורז ולירקות להתבשל מספר דקות (הקפידו לכסות את המחבת בעת הבישול) ולאחר מכן, הוסיפו את תערובת התבלינים, ערבבו והניחו לתבשיל לספוג את הטעמים.

עם תום הבישול יש להשאיר את האורז מכוסה ולהניח מגבת על מכסה המחבת ולאחר 10 דקות תוכלו לערבב את התבשיל שוב, להגיש לבני המשפחה ולאכול.

טיפ: אם תרצו לשדרג את המנה, תוכלו להשתמש בחמאה במקום שמן הזית.

טיפ #2: תוכלו להוסיף צנוברים לאורז לאחר בישולו.

בתיאבון!

נגישות