ירקות מיובשים: כך תעשו את זה בבית

ירקות מיובשים הם נשנוש נהדר ובריא ואף ניתן לשלבם בארוחות השונות, בין לבין ואפילו כחטיף בשעות הפנאי. בעבר טכניקת הייבוש נעשתה באוויר הפתוח, על מנת לשמר מזון לזמן רב, אך כיום קיימות מגוון דרכים נוספות לייבוש מזון, המאפשרות לנו ליהנות מטעמם של ירקות עונתיים במשך שאר השנה. בתהליך הייבוש נשארים אחוזים מעטים מלחותו ונוזליו של הירק, כך ניתן להשתמש בו לתקופה ארוכה. כמו כן, יש להקפיד על אחסון נכון שישמור על הירק המיובש.

תהליך ייבוש הירקות

הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לבחור את הירקות אותם תרצו לייבש, תוכלו לייבש פלפלים, עגבניות, קישואים, סלק, חצילים וירקות אחרים, נוסף לכך, מומלץ לבחור ירקות טריים בעונתם. שטפו את הירקות, קלפו את קליפתם, חתכו לפרוסות ותבלו בשמן זית ומלח. אגב, במקום לחתוך לפרוסות, ניתן לרסק את הירקות, תלוי כמובן בתוצר הסופי אליו אתם מעוניינים להגיע. לאחר שבחרתם את הירקות, שטפתם וקילפתם, תוכלו לחלוט אותם על מנת לסייע ללחות להימלט בקלות, חשוב לציין ששלב זה אינו הכרחי אך מומלץ. יתרה מזאת, אם תרצו להוסיף טעם מעניין לירק המיובש, חליטה במרק צח תעשה את העבודה. בתום שלבי ההכנה לקראת הייבוש, בחרו בשיטה המועדפת עליכם:

ייבוש באוויר – תוכלו להשתמש בטכניקה הקדומה לייבוש הירקות. על מנת לעשות זאת תזדקקו לתבנית או משטח מסוים, גליל של נייר סופג ואזור או חדר מאוורר. הניחו את הנייר על המשטח ועליו סדרו את הירקות. יש להקפיד על החלפת הניירות הסופגים כל 24 שעות, תהליך הייבוש יושלם עד שבועיים מתחילתו.

בתנור הביתי – על מנת לייבש ירקות בתנור, נצטרך תבנית ורשת, כמו כן יש להקפיד שחום התנור יהיה נמוך (60 מעלות) ועל מצב טורבו. הניחו את הרשת במסילה האמצעית של התנור ואילו את התבנית מתחתיה, כך הנוזלים שיצאו מהירקות יגיעו אליה ולא ילכלכו את התנור. הניחו את הירקות שחתכתם על הרשת (אם השארתם את קליפת הירק, הקפידו שתהיה כלפי מטה) והמתינו. ייבוש הירקות מחייב שימוש ברשת על מנת שהחום יוכל להגיע לכל אזורי הירק. תהליך הייבוש יכול להימשך בממוצע 7 שעות (ניתן לעשות זאת במשך הלילה), בדקו את הירקות מידי פעם על מנת לוודא שיובשו במידה הנכונה.

במייבש מזון – את פרוסות הירקות הניחו בתוך מגשיו של מייבש המזון, הקפידו על מרחק סביר בין פרוסה לפרוסה וכמות מתקבלת על הדעת של ירקות בכל מגש. המכשיר עובד על חום נמוך ותהליך הייבוש יימשך כמה שעות עד לסיום (תלוי ברמת הייבוש שתרצו ובירקות שבחרתם).

כיצד לאחסן?

את הירקות המיובשים שהכנתם תוכלו לשמור בכמויות קטנות בתוך צנצנות זכוכית (לא להתפתות להשתמש בפלסטיק), וכמובן במקום חשוך עם טמפרטורה נמוכה יחסית על מנת שלא יצברו לחות ועובש. כמו כן, לפני האחסון יש לוודא שהתקררו לחלוטין. נוסף לכך, עגבניות מיובשות ופלפלים מיובשים, עדיף לאחסן בצנצנת כהה עם שמן זית שמכסה את כל הירקות המצויים בצנצנת.

היתרונות בירקות מיובשים

לירקות מיובשים קיימים יתרונות רבים, כמו חיי מדף ממושכים והאפשרות להשתמש בהם כנשנושים בריאים בין הארוחות. אך מלבד יתרונות אלה, הירקות המיובשים הם מזון נהדר למי שמקפיד על תזונה מאוזנת, משום שהם יכולים לשמש כקרקרים לארוחת הבוקר, לנשנוש באמצע היום או בצפייה בסרט. תוכלו לשלב עם הירקות המיובשים מטבלים ייחודיים וטעימים שישדרגו את הארוחה. כמו כן, הירקות המיובשים עשירים בסיבים תזונתיים וויטמינים שונים ואף מעניקים אנרגיה.

הכנת ירקות מיובשים בבית היא פשוטה ומשמשת עבור כל בני המשפחה. סלק, קישוא ובטטה יכולים לשמש כצ'יפס או קרקרים שגם ילדים יוכלו לאכול. את הירקות המיובשים ניתן לשלב בכל ארוחה והם ניתנים לאחסון לתקופה ארוכה. קפצו לשוק הירקות הקרוב לאזור מגוריכם, רכשו את אלה האהובים עליכם ועל בני משפחתכם ושיהיה בתיאבון!

נגישות