אורז עם צימוקים: טעים ומיוחד!

האורז הוא דגן נהדר ומאכל מושלם עבור רבים. ניתן לשלב עם האורז מגוון רחב של מאכלים וחומרי גלם היוצרים ארוחות מגוונות ומעניינות. תבשילי אורז ניתן למצוא בעיקר במטבח הפרסי והאסייתי והוא שכיח גם בקרב המטבח הישראלי. אחד התבשילים הייחודיים בשילוב הדגן, הוא אורז עם צימוקים משום שהצימוקים הללו מוסיפים מתיקות מעודנת לתבשיל ויכולים לשדרג כל ארוחה.

מצרכים:

2 כוסות אורז

כוס צימוקים

בצל חתוך

תבלינים לפי הטעם (במתכון זה השתמשנו במלח, פלפל וכורכום).

 

אופן ההכנה:

טגנו את הבצל בסיר עד להזהבתו. לאחר מכן, שטפו את האורז היטב במים פושרים, הניחו אותו בסיר עם הבצל וטגנו אותו קלות. הוסיפו לסיר פלפל, מלח וכורכום לפי טעמכם האישי ואת הצימוקים וערבבו את כל המרכיבים יחדיו. בשלב זה, תוכלו להוסיף 3 כוסות מים חמים לתוך הסיר, לערבב את התבשיל ולכסות למשך 20 דקות. בתום זמן הבישול, תוכלו לכבות את האש ולהשאיר את האורז בסיר ל- 10 דקות נוספות. בסוף התהליך, תוכלו להגיש את האורז לצלחות ולאכול.

אם תרצו לשדרג את המנה, תוכלו להוסיף לתהליך הבישול מקל קינמון, שמעבר לערכיו התזונתיים הוא גם טעים ומיוחד.

בתאבון!

נגישות