לחמניות כשרות לפסח

מי אמר שצריך לוותר על לחם בפסח? לחמניות כשרות לפסח, עשויות מקמח מצה, הן תחליף נהדר וכשר שישביע אותנו במשך ימי החג. קל להכין אותן, הן טעימות, כשרות וניתן לשלב אותן בכל ארוחה.

מצרכים:

1.5 כוסות מים

חצי כוס שמן

כפית מלח

כפית סוכר

200 גרם קמח מצה

חצי כפית אבקת אפייה

4 ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. את התנור מחממים מראש ל- 200 מעלות.
  2. שופכים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה
  3. בסיר קטן מרתיחים את השמן, המלח, הסוכר והמים ולאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה, ניתן לשפוך את תכולת הסיר בקערה ולערבב היטב את כל המצרכים.
  4. הוסיפו את הביצים לקערה וערבבו את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. צננו את התערובת למשך 20 דקות.
  6. בידיים רטובות צרו כדורים מהבצק והניחו אותם על תבנית (הקפידו לשים נייר אפיה).
  7. הכניסו את הלחמניות לתנור, לאחר רבע שעה כוונו את התנור ל- 180 מעלות והניחו ללחמניות לעוד חצי שעה.
  8. בתאבון וחג שמח וכשר!
נגישות