הלחם הוא אחד הרכיבים החשובים ביותר במטבח שלנו ובייחוד בערב שישי מאחר ואנחנו מקדשים על חלות השבת במהלך הקידוש. תוכלו לאפות לחם בעצמכם, בין אם מדובר בחלה, לחמניות, כיכר לחם או לחמים אחרים, כל עוד תיצמדו למתכונים מקצועיים, אותם תוכלו למצוא ברחבי הרשת.
קיימים סוגי לחם רבים, ביניהם לחם כוסמין, לחם מחיטה מלאה, לחם דגנים, לחם ללא גלוטן, לחם פומפרניקל, לחם שיפון ועוד. כשקיימים הבדלים מהותיים בין סוג אחד למשנהו. כמו כן, לאחרונה החלו לאפות לחם טחינה, המתאים לאלה הניזונים מתפריט שבנוי על תזונת הפליאו שתפסה תאוצה בשנים האחרונות.
מתכון בסיסי ללחם
המצרכים:
1 ק"ג קמח | 2.5 כוסות שמרים | 2 כוסות מים | כף מלח
תוספות אופציונליות: שקדים גרוסים, אגוזים קצוצים, שומשום, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן וכו'.
אופן ההכנה:
- נפו את הקמח לקערה גדולה ולאחר מכן הוסיפו את השמרים.
- ערבבו את המרכיבים בקערה והחלו להוסיף בהדרגה את המים, לאחר שתערבבו היטב, תוכלו הוסיף את המלח ולערבב פעם נוספת.
- קמחו מעט את הידיים ואת משטח העבודה והחלו ללוש את הבצק במשך מספר דקות.
- בשלב זה יש להניח את הבצק בתוך הקערה ולכסות אותו במגבת על מנת לאפשר לו לתפוח באופן המיטבי (מוטב להתפיח את הלחם למשך הלילה).
- בתום התפיחה, תוכלו להעביר את הלחם למשטח העבודה והכינו את צורת הלחם הרצויה לכם (חלה, לחמניות, כיכר לחם וכו').
- את הלחם הניחו על נייר אפייה למשך חצי שעה (כך יוכל לתפוח שוב).
- לאחר שהלחם תפח בשנית, ניתן להוסיף אליו תוספות שונות לפי בחירתכם ולאחר מכן לאפות בתנור על 200 מעלות לזמן של 40 דקות.
- בתום האפייה, הניחו ללחם להתקרר מעט לפני אכילתו.
איך לשדרג את הארוחה?
מומלץ להכין מטבלים ייחודיים, כך תוכלו לשלב טעמים רבים ביחד עם הלחם שהכנתם. מומלץ להכין מטבל פסטו, עגבניות מיובשות, טחינה, טפנד זיתים, ממרח פלפלים קלויים, סלט חצילים וכו'. את המטבלים תוכלו להכין בעצמכם או לרכוש אותם קנויים ומוכנים לאכילה.
הלחם מתאים לשלל אירועים, חלות ארוכות לשבת, לחמניות קטנות למסיבת רווקות, כיכר לחם לסנדויצ'ים לבית הספר והאפשרויות רבות ומגוונות. שיהיה בתיאבון!