5 מתכונים מובילים עם מעשנת

באמצעות מעשנת איכותית ניתן להכין מגוון רחב של בשרים, באיכות מצוינת ועם טעם מדהים ועשיר במיוחד. כיצד תוכלו לבחור את המעשנת הטובה ביותר בעבורכם ומהם המתכונים המובילים? להלן הפרטים.

בישול עם מעשנת: טכניקה מצוינת וקלה לתפעול

בעשור האחרון נרשם זינוק במספר הרכישות של מעשנות, וזאת בשל העובדה כי מעשנת בשר מאפשרת להכין את הבשר בטכניקה ייחודית אשר מעצימה את הטעם של הבשר. השלב הראשון והחשוב ביותר בתהליך הוא רכישה של מעשנת איכותית, ולכן בדקו בסקירה באתר  my list בכדי להכיר את המעשנות החשמליות המומלצות ביותר לשנת 2020, וזאת בכדי שתוכלו לבצע רכישה של מעשנת חשמלית אשר תשרת אתכם למשך שנים רבות. איגדנו בעבורכם את המתכונים הטובים ביותר מרחבי הרשת, קלים ונוחים לתפעול:

שוק טלה ביין

המצרכים הדרושים לצורך הכנת המתכון הם: שוק טלה 1, 12 שיני שום פרוסות, 2 כפות טימין, 3 כפות של עלי רוזמרין טריים, כף שמן זית, כף מלח גס, כוס יין אדום, חצי כפית פלפל. מדובר במתכון קל ופשוט: חורצים בתוך הבשר באמצעות סכין חורים, ולתוך החורים מחדירים את שיני השום. בקערה נפרדת מערבבים שמן זית, עלי רוזמרין תימין ומעט פלפל. מורחים את התערובת בנדיבות על השוק, ועוטפים בניילון נצמד למשך ארבע שעות. בתום הארבע שעות ולאחר שהוצאנו את השוק מהמקרר, נותנים לו לנוח עד לכניסה למעשנת. בינתיים מחממים את המעשנת על חום של 220 מעלות, ובתוך הבנית של השוק מוסיפים יין. לאחר עישון של כ 20 דקות, ניתן להוריד את הטמפרטורות ל 175 מעלות לעוד שעה וחצי – ויש לכם שוק מושלם ועסיסי במיוחד.

5 מתכונים מובילים- עם מעשנת

חזה אווז מעושן

חזה אווז משתלב מושלם עם מעשנת, בשל היותו בשר רך אשר מקבל טעמים עשירים מאוד מהמעשנת. המצרכים הדרושים הם קילו של חזה אווז, מלח ופלפל. ניתן להוסיף גם ירקות טריים, לצורך העצמת הטעמים. מכניסים את החזה בשלמותו למעשנת בטמפרטורה של 220 מעלות למשך כשעה.

נתח קצבים

נתח קצבים הוא נתח נהדר בעבור מעשנת, והוא אינו דורש הרבה תעסוקה. מומלץ לרכוש נתח איכותי ולהוסיף פלפל גרוס. להכניס את הנתח למעשנת אשר חוממה מראש לחום של 75 מעלות למשך כעשרים דקות, ולאחר מכן להעלות את הטמפרטורה ל 230, לעוד כרבע שעה.

צלעות טלה ברוזמרין

מתכון פשוט ברבע שעה: 2 קילו של צלעות, 2 כפות סויה, מלח ופלפל, חצי כוס שמן זית וחופן רוזמרין. מטבלים את הצלעות היטב, ומכניסים למעשנת למשך כרבע שעה בחום של 230 מעלות.

לחי בקר

מחממים מראש את המעשנת לחום של 80 מעלות, ומכניסים לאחר מכן את הלחי כאשר היא מטובלת בתערובת תבלינים לבחירתכם וציר בקר או יין, לבחירתכם.

בתיאבון!

כדאי לקרוא מתכונים לשבת: כך תשדרגו את הארוחה!

נגישות