סנדוויצ'ים נפלאים עם פסטרמה תוצרת בית

אוהבים כריכים? ובכן, אין שום ספק כי מדובר במנה המושלמת. מצד אחד פחמימה איכותית, במיוחד אם בוחרים בלחם מקמח מלא, מצד שני חלבון טעים ובריא וכל זה עם חגיגת טעמים בתוספת של ירקות וממרחים מעולים. עם זאת, אין ספק שיש סנדוויצ'ים שהם טובים יותר מאחרים, וכשמדובר על הסנדוויץ' הטעים ביותר שנוכל להכין, ברור שזה שמרבית המרכיבים שלו הם כאלו שאנו עושים בעצמינו יהיה ככל הנראה המוצלח ביותר. בדיוק בגלל זה אנשים אוהבים להכין בבית דברים שונים כמו חמוצים בכבישה ביתית לכריכים, ממרחים שונים בטעמים מגוונים שהולכים טוב בסנדוויץ', ומיטיבי הלכת אפילו אופים לחם ולחמניות ביתיות. אך האם ידעתם שאתם יכולים להכין בבית גם פסטרמה ביתית מעולה שתהפוך כל כריך שלכם לחגיגה קולינרית אמיתית? ובכן – אם זה חדש לכם, שווה לכם לדעת שזה משהו שאפשר לעשות ממש בקלות וככה אפשר להכין סנדוויצ'ים שהם לא פחות ממדהימים. הנה כמה רעיונות מנצחים ומידע על הכנת פסטרמה ביתית.

איך מכינים פסטרמה בבית?

ובכן – לא נרד כאן לכל הפרטים הקטנים ובקישור הזה תוכלו למצוא מתכון שאיתו תוכלו להכין פסטרמה בעצמכם, אך נאמר שזה הרבה יותר פשוט ממה שרבים חושבים. כל מה שצריך זה נתח טרי ועסיסי של הודו, מעט ממרחים ותבלינים, תנור טוב ושעה פנויה. ההכנה היא פשוטה ומהירה וכל אחד יכול לעשות את זה, ואחרי שתסיימו כל מה שנשאר זה להתפנק עם כריכים מעולים עם פסטרמה ביתית. הנה כמה רעיונות.

כריך אמריקאי חם

בשביל הכריך הזה כדאי מאד לקנות ג'בטה טרייה וחמה, ואם אתם אוהבים לאפות ובא לכם להכין אחת, זה בכלל נהדר. בשביל הכריך הזה רצוי לחתוך את הנתח שהכנתם לקוביות ולא לרצועות ולהקפיץ את הקוביות על מחבת עם רצועות של בצל. לאחר מכן מורחים שכבה נדיבה של רוטב ברביקיו על הג'בטה, מוסיפים פרוסת חסה וטבעות בצל סגול וכמובן את הפסטרמה והבצל המוקפץ. טעים ומשביע במיוחד, הולך נפלא לצד קורנישונים חמצמצים.

סנדוויצ'ים נפלאים עם פסטרמה תוצרת בית

קלאסי משולש

אז מה דעתכם על כריך פסטרמה קלאסית בגרסה המושחתת שלו? ובכן, לצורך העניין הזה כל שעליכם לעשות הוא לפרוס מראש את הפסטרמה הביתית לפרוסות, ממש כמו שקונים בסופר. בשלב הזה לוקחים לחם פרוס טרי ומורחים פרוסה אחת במיונז ונגיעה של חרדל דיז'ון. מוסיפים עלה של חסה ושתי פרוסות פסטרמה וסוגרים את הכריך. מה עכשיו? ובכן, על החלק העליון מרחו שוב מיונז ונגיעה של חרדל דיז'ון, הוסיפו חסה ופרוסות פסטרמה, סגרו את הכריך והנה לכם כריך משולש קלאסי. אוהבים טעמים פיקנטיים? אפשר בהחלט לטפטף בכל שכבה כמה טיפות של טבסקו – עשו זאת בזהירות כמובן.

כשצרפת פוגשת את איטליה

מה דעכתם על שילוב מנצח בין שני המטבחים המובילים בעולם עם הפסטרמה הביתית שהכנתם? כל מה שאתם צריכים זה לקנות מראש במאפייה בגטים טריים, לפתוח אותם ולמרוח שכבה נדיבה של ממרח פסטו. רוצים לשדרג עוד יותר? הוסיפו גם עיגולי עגבניית שרי וכמה עלי פסטו, וכמובן שבסוף מוסיפים כמה פרוסות עסיסיות של הפסטרמה שהכנתם. התוצאה היא שילוב מנצח של טעמים שיש סיכוי לא רע שתתמכרו אליהם ממש מהר.

לסיכום – כריכים זה טעים ופסטרמה בפרט זה דבר נפלא. עם זאת, אין ספק שכדי ליהנות מכריך החלומות, הכנה של פסטרמה ביתית היא הדבר הטוב ביותר שנוכל לעשות. ברגע שמבינים שזה ממש לא מסובך כמו שנהוג לחשוב, אפשר לעוף עם הדמיון ולפנק את עצמינו בסנדוויץ' מושלם.

נגישות