המדריך לחיים הבריאים: מה עושים עם סיר טיגון ללא שמן?

סיר טיגון ללא שמן

אם אתם מתחילים אורח חיים בריא יותר ורוצים להקפיד לשמור על הגזרה, אז אתם כנראה יודעים שטיגון אוכל נחשבת לשיטת בישול עדיפה פחות. זאת משום שבעת הטיגון השמן סופג יותר שמן מאפייה ומבישול למשל, וכך הוא עשוי להפוך לשמנוני יותר ומשמין יותר, ופחות בריא בהתאם. ולכן, אם אתם מחפשים חלופה טובה לטיגון אבל להישאר עם תוצאות טעימות שמתקרבות למקור – כדאי שתכירו את סיר טיגון ללא שמן. מדובר במכשיר מצוין שיאפשר לכם להכין מזון טעים עם טיפת שמן, ולמעשה להחליף את הטיגון המסורתי. רוצים לדעת עוד? על כך במאמר הזה.

איזה סיר לקנות?

לפני הכול חשוב לרכוש סיר טיגון איכותי שיתאים לצרכים שלכם. מכשיר מומלץ של אחת החברות המובילות הוא סיר טיגון Bear, בעל קיבולת של 5.5 ליטרים. בעזרתו תוכלו לקבל מזון טעים ועסיסי עם כמות קטנה של שמן ולעיתים ללא שמן בכלל, וזאת בזכות טכנולוגיה חדשנית שמבשלת את המזון והופכת את המזון לקריספי יותר, בדומה לתוצאות המתקבלות בטיגון רגיל. במכשיר תוכלו לשלוט בטמפרטורות, ולבחור תוכנית בישול מתוך תוכניות הבישול המובנות במכשיר. ובקיצור – מדובר במכשיר טוב שיכול להתאים למגוון שימושים במטבח הביתי.

יתרונות של סיר טיגון ללא שמן

היתרון העיקרי של סיר טיגון ללא שמן נעוץ בעצם כך שאינו מצריך שימוש בכמות גדולה של שמן כמו בטיגון רגיל, אלא בכמות קטנה ביותר ולעיתים ללא שמן בכלל. מכאן, יש גם יתרונות כלכליים שכן אין צורך לקנות כמויות גדולות של שמן, והחשובות ביותר הם כמובן היתרונות הבריאותיים. כמו כן, בעזרת הסיר תוכלו לחסוך לכלוך עיקש ושמנוני על גבי הכיריים שלכם במטבח ועל גבי השיש, וכן לא ללכלך את הבגדים שלכם בשמן טיגון. גם הבית יהיה חף מריחות טיגון חזקים, ותוכלו להיות רגועים שהשמן הרותח לא יפגע בכם או בילדיכם חלילה. נוסף על כך, חשוב שתדעו כי הסיר הזה פועל בשיטת "שגר ושכח", כלומר, יש לשים את המזון בתא הבישול, לכוון את המעלות ואז זמן הבישול ומדי פעם לבדוק אם הכול כשורה. לעומת זאת, הטיגון הרגיל יכול לדרוש מכם לעמוד ליד המחבת ולדאוג שכלום לא יישרף, וכן להפוך את המזון כדי שיקבל בישול אחיד. אך זה לא כך במכשיר שאנחנו מדברים עליו – הוא נותן בישול אחיד וטוב למזון, בלי צורך בהתעסקויות. מדי פעם רצוי לנער את תא הבישול מעט, אך לא יותר מזה.

מה מכינים בסיר טיגון ללא שמן?

בסיר שמן ללא טיגון תוכלו להכין מגוון רחב של מאכלים טעימים, למעשה חלק גדול מהם הם מאכלים שהתרגלתם להכין בטיגון רגיל ובטיגון עמוק. כך למשל צ'יפס – אחד המאכלים הטעימים שרבים אוהבים לאכול לבד או כתוספת יכול לצאת לא פחות טוב במכשיר המדובר. כעת, ניתן ליהנות מהמאכל גם ללא רגשות אשם. ברשימת המאכלים שניתן להכין בסיר זה ניתן לכלול שניצלים ואגרולים, דונאטס, לביבות, כנפי עוף ועוד.

לסיכום

לשמור על הבריאות ועל הגזרה מעולם לא היו משימות קלות יותר! עם סיר טיגון ללא שמן תוכלו להימנע מטיגון בשמן אך בה בעת ליהנות מכל המאכלים האהובים והמוכרים. חשוב לציין שאין לראות במאמר ובכתוב בו המלצה רפואית או המלצת תזונה מכל סוג שהיא. אם יש לכם תהיות אם מחשבות נוספות, תוכלו להתייעץ עם תזונאי או עם איש מקצוע. בהצלחה!

נגישות