ארוחה טבעונית לערב החג

5 מתכונים טבעונים מומלצים לערב החג

חגי תשרי כבר בפתח, ורבים מתכוננים לארוחת החג ולימי החג עצמם. מי שמארח בחגים, יודע כי דרושה הערכות ראויה לארוחה, כמו הכנת הבית והחצר לאירוח, ביצוע קניות  מזון עבור החג ובניית תפריט מספק דיו עבור הערב החגיגי.

אם אתם טבעוניים – בוודאי שימי החג מהווים הזדמנות נפלאה להפגין את יכולות הבישול שלכם, ואף להוכיח כי מאכלים טבעוניים יכולים להיות טובים, משביעים ומתאימים לארוחת החג. אז איזה מתכונים מומלצים לערב זה? הנה 5 מאכלים שאפשר להכין בקלות:

לחמניות מקמח תירס

לפני שתתחילו בהכנה ובעיון באתרים שמציעים מתכונים טבעוניים לערב החג, חשוב שתכירו את הדרך להכין לחמניות טובות, ללא מוצרים מן החי, שיהווה חלק מארוחת החג. לחמניות מקמח תירס: קל להכין והן מעדן של ממש!

הנה המתכון

חומרים:

  • כוס חלב שקדים או חלב סויה
  • כפית חומת תפוחי עץ
  • כוס קמח תירס
  • כוח קמח חיטה מלאה
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית וחצי מלח
  • 2 כפות שמן קלונה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית. את החלב מוזגים אל תוך החומץ בתוך קערה גדולה, וזאת ל 5 דקות עד להחמצה של החלב. את הקמחים מנפים אל תוך קערה בינונית ומוסיפים לקערה את אבקת האפייה ואת המלח. יוצקים לתוך הקערה גם את השמן והחלב, ומערבבים. כעת מכניסים את הבלילה אל תבנית מלבנית משומנת (ניתן לאחר מכן לחלק ללחמניות), או לתבנית מאפינס משומנת. התוצאה: לחמניות ביס מושלמות!

סלט קינואה

כמעט כול ארוחה טבעונית, עליה להכיל סלט מסוג מסוים ורצוי שהסלט יהיה מזין ומשביע. סלט המכיל קינואה הפך לחלק בלתי נפרד מארוחה טבעונית, בעוד שקל להכין אותו וכיף להגיש אותו לאורחים!

הנה המתכון:

חומרים:

  • כוס וחצי קינואה
  • פטריות שמפיון חתוכות לאורך
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • טחינה גולמית שעורבבה עם לימון, מלח ושום.
  • 100 גרם חמוציות ללא סוכר

ירקות טריים

אופן ההכנה:

את הקינואה מבשלים בסיר עם שתי כוסות מים. אורך הבישול הינו 20 דקות שלאחר מכן יש לסנן את הקינואה ולהניח לה להתקרר. בזמן הקירור חותכים את הירקות, ומוסיפים לקערה את הקינואה, את הפטריות החתוכות ואת עגבניות השרי. מפזרים מעל הסלט שברי אגוזים וחמוציות, מוסיפים שמן זית פלפל ומלח, מערבבים ובוזקים מעלה את הטחינה אותה עיבדתם למרקם חלק ונוזלי.

סטייק חצילים עסיסי

כעת יש להכין מנה עיקרית, אותה קל להכין והיא מספקת חציל ברוטב מתוק וטעים!

הנה המתכון:

חומרים:

  • כמות חצילים גדולים על פי מספר האורחים
  • תאנים (שיהפכו לרוטב תאנים)
  • שיני שום כתוש
  • בצלצלי שאלוט
  • שמן זית
  • יין אדום
  • קורנית קצוצה
  • פלפל מלח וקינמון

כדי להכין את סטייק החצילים יש לפרוס את החצילים לאורך ולמרוח אותם בשמן זית. כעת יש להשרות את החצילים בשום כתוש וקורנית קצוצה ולערבב עם כף נוספת של שמן זית. לאחר השרייה של שעה, מתחילים בצריבת החצילים. את החצילים צורבים מכול צד על מחבת פסים, עד לריכוך. כעת מכינים רוטב מחתיכות תאנים אותן טוחנים עד דק בבלנדר. מוסיפים כוס יין אדום למחית, ומתבלים בקינמון, פלפל ומלח.  את התערובת יוצקים מעל החציל ומכניסים לחמש דקות לצלייה בתנור. רצוי להגיש את המנה חמה.

עלי כרוב עם אורז

כרוב הוא ירק שמהווה תחליף מעולה לבשר, וזאת משום שהמרקם שלו עבה דיו אך גם מתרכך בצורה טובה בזמן האידוי. המתכון יקנה לכם מנה עיקרית נוספת שתרצה את האורחים שלכם:

חומרים

  • כרוב גדול ירוק מאודה במים חמים
  • אורז רגיל או אורז מלא
  • עשבי תבלון (נענע, פטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק וכדומה)
  • רסק עגבניות
  • בצל יבש חתוך לקוביות
  • שום כתוש
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

את הכרוב מאדים במשך 10 דקות ומוציאים לקירור במסננת גדולה. בינתיים מכינים את המילוי מאורז שבושל חצי בישול. את הכנת האורז מתחילים עם טיגון בצל, ולאחר מכן טיגון רסק עגבניות והוספת האורז עם עשבי התיבול.

*את התבלינים יש לקצוץ ולחלק לחצי. כמות אחת תשמש עבור תיבול האורז והשנייה עבור תיבול הרוטב.

מבשלים את האורז כעשרים דקות ומכסים לאידוי. בינתיים פורסים את הכרוב על ידי ניתוק עלים מהשורש ומניחים את העלים בערמה. את המילוי של האורז מערבבים עם התבלינים והרסק בתוך הסיר וממלאים באמצעותו את העלים המאודים. אופן המילוי מתבצע על ידי הנחת כף מילוי באמצע של כול עלה, ולאחר מכן גלגול העלים מימין למשאל וסגירה על ידי קצוות הכרוב.

הכנת הרוטב

כדי להכין את הרוטב מטגנים בל יבש קצוץ, שוב כתוש, ורסק עגבניות. אל הרסק מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה ולאחר דקה מוסיפים מים חמים עד לרבע הסיר בו טיגנתם את הרוטב. כעת ממשיכים לתבל על פי הטעם ומומלץ להוסיף גם כורכום לרוטב. לאחר שהרוטב מתבשל, יש להניח באופן מסודר את גלילות כרוב, להביא לרתיחה להנמיך את האש באופן משמעותי. כעת יש להשאיר את הכרוב לבישול של שעתיים לפחות. מומלץ לפני ההגשה, לצרוב את הכרוב עוד רבע שעה בתנור בתוך מגש עם דפנות גבוהות.

סלט גזר מתוק

על מנת להוסיף טעם מתוק לארוחה, אפשר להכין סלט גזר מתוק ממש כמו זה שאנו רואים בשולחנות הסלטים המרוקאיים.

חומרים

  • 6 גזרים מקולפים וחתוכים דק (עדיף במנדולינה) לרצועות
  • שמן זית
  • 200 גרם צימוקים
  • פלפל, מלח , סוכר

אופן ההכנה:

את הגזר חותכים דק דק ממש לאטריות באמצעות קולפן מיוחד או מנדולינה. לאחר הקיצוץ, מעבירים את הגזרים לקערה, מוסיפים צימוקים ומתבלים במלח פלפל שמן זית וכפית סוכר. התוצאה: סלט גזר מתוק שיוסיף המון לאורחה הטבעונית שלכם! חג שמח!!

בואו לקרוא איך להכין בבית ירקות מיובשים  

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *