מתכוני גורמה עם בשר שאפשר להכין בבית

אוהבים בשר? האמת היא שאי אפשר להאשים אתכם, ומתוך מגוון המאכלים וסוגי המזון שכולנו אוהבים, בשר טרי הוא תמיד טעים ומפנק וזה ממש לא פלא שיותר ויותר ישראלים מחפשים כל הזמן אחרי נתח הבשר המושלם. יחד עם זאת, כשמדובר בבשר, נראה כי ישנה תחושת מיצוי מהמאכלים המוכרים וכי לרובינו נמאס מהרעיונות הבנאליים והמוכרים להכנת בשר טעים. כמו כן, מרביתנו לא ממהרים לפרוץ את גבולות הדמיון ונשארים באזור הנוחות, מה שבהחלט יכול להביא לתחושה של מיאוס. מה שחשוב לדעת בעניין הזה, שאם רק מנסים ומכירים מתכונים מיוחדים, ניתן להכין בקלות בשר בבית שהוא ייחודי ושונה ממה שאנחנו מכירים בדרך כלל. הנה כמה רעיונות שאולי יתנו לכם השראה.

קרפצ'יו

כשאנחנו שומעים את השם קרפצ'יו, רובינו חושבים על אחת המסעדות שאנחנו הכי אוהבים, אבל שווה בהחלט לדעת שמדובר במתכון פשוט שכל אחד יכול להכין די בקלות בבית. כל מה שצריך זה נתח סינטה או פילה איכותי, ואם אתם לא יודעים איפה להשיג אחד כזה, אנו בהחלט ממליצים על מעדני גורמה, קצבייה מקצועית וותיקה עם כמה סניפים במרכז הארץ שגם ניתן למצוא את המוצרים שלה ברשתות השיווק המובילות בארץ בפריסה רחבה. את הנתח פורסים בבית (או מבקשים מהקצב שיעשה זאת עבורכם) לפרוסות דקות ומניחים על צלחת שטוחה גדולה. על הבשר מזלפים שמן זית, חומץ בלסמי ומיץ לימון ורצוי לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר במקרר למספר שעות. לאחר מכן יש לפזר עלי רוקט או בזיליקום וניתן לפזר גם פתיתי פרמזן. מומלץ לאכול עם לחם טרי.

נתח בריסקט עם דבש, סויה וזרעי כוסברה

רכשו נתח בריסקט מובחר בעדיפות על נתח טרי, אותו יש להניח בפיירקס על מצע של בצל לבן וסגול חתוך. לאחר מכן יש להכין רוטב אסייתי עם פלפל צ'ילי גרוס, רוטב סויה, דבש ושום כתוב ולהשרות את הנתח למספר שעות במקרר. לפני הבישול יש להוסיף לרוטב כוס מים על מנת שהבשר יספוג הרבה נוזלים בתהליך הצלייה ויצא עסיסי ורך בסופו של דבר, שימו לב כי הנוזל מגיע לפחות עד לחלק המרכזי של הבריסקט. עטפו את הפיירקס בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 3-4 שעות בחום של 160 מעלות. בתאבון!

פיקנייה על הגריל עם חום נמוך

את נתח הפיקנייה רובינו מכירים בעיקר ממסעדות ולרוב לא מכינים אותו בבית, אבל עבור מיטיבי לכת ומי שמחפש אתגר, שווה בהחלט לנסות ודווקא כן להכין אותו בבית. על מנת לעשות זאת בצורה טובה, צריך קודם כל גריל המאפשר שליטה על חום הלהבות שכן צלייה של נתח פיקנייה צריכה להיות ארוכה על חום נמוך. אידיאלית, הדרך הנכונה והבטוחה ביותר להכין אותו היא על שיפוד מסתובב, ואם יש לכם אחד כזה בהחלט כדאי לרכוש נתח פיקנייה ולנסות להכין אותו.

גלילות חצילים עם בשר בקר

אם אתם מחפשים מתכון קצת יותר קליל שגם מתאים כמנת פתיחה בארוחה משפחתית, גלילות החצילים זה פתרון מצוין. כל שיש לעשות הוא לקלות פרוסות חציל בתנור עד לדרגה בינונית ובמקביל להקפיץ בשר טחון על המחבת עם בצל, שום, מעט כוסברה ותבלינים לבחירתכם. שימו שלא להכין את הבשר עד הסוף, שכן לאחר ההכנה מגלגלים אותו בחצילים הקלויים ומכניסים לתנור לעוד כעשרים דקות. אפשר בהחלט להכין רטבים טעימים מעל על בסיס עגבניות או שמנת.

אם כך, אתם יכולים לראות בעצמכם שהשמיים הם הגבול כאשר מדובר במתכונים לבשר והנה כמה רעיונות מהם תוכלו להתחיל. מזכירים – מנה טעימה ומפנקת מתחילה תמיד בבחירה של בשר טרי ואיכותי!

נגישות