עשו ואל תעשו: התזונה שעשויה לסייע להליקובקטר פילורי

חיידק הליקובקטר הוא חיידק שכיח שמהווה גורם סיכון לסרטן הקיבה כמו גם מחולל משמעותי של בעיות במערכת העיכול. מעבר לטיפול תרופתי, ניתן בהחלט גם להתמודד עם החיידק דרך שינויים בהרגלי התזונה. מהי התזונה המומלצת? להלן סקירה מיוחדת בנושא.

גיליתם כי אתם נשאים של חיידק הליקובקטר? כך תוכלו להתמודד עם התופעות הנלוות דרך תזונה

חיידק הליקובקטר פילורי הינו חיידק שכיח, בעיקר אצל מבוגרים מעל גיל 65 אבל גם צעירים עלולים להיות נשאים של החיידק, מאחר ומדובר בחיידק מדבק שנצמד למערכת הקיבה ובהתאם לכך יוצר תגובה דלקתית שגורמת לא רק לפצעים בקיבה אלא גם לתחושה של צרבת, שלשולים, כאבי בטן ובחלק מהמקרים גם לסרטן הקיבה. מאחר ומדובר בחיידק עמיד מאוד, הטיפול התרופתי הנהוג לטובת טיפול מתבצע באמצעות אנטיביוטיקה. אולם, חשוב להבין כי מאחר ומדובר בחיידק שמשפיע על הקיבה יש חשיבות עצומה גם לשינוי בהרגלי התזונה, מתוך מטרה להפחית את העומס של החיידק במערכת הקיבה ובהתאם לכך גם להקל בתסמינים. למרות שהתזונה שלכם אינה יכולה להכחיד את החיידק אלא גם לסייע להתמודדות, חשוב לנקוט נגדו בתפריט מאוזן שנועד כאמור להוביל בסופו של דבר ליצירה של הקלה אך גם סיוע בהתמודדות עם התופעות הנלוות. אם תרצו לדעת מה ההמלצה בנוגע  לתזונה להליקובקטר, הגעתם בדיוק למקום הנכון.

עשו ואל תעשו: התזונה שעשויה לסייע להליקובקטר פילורי

מהי התזונה המומלצת לטובת התמודדות עם חיידק הליקובטר?

היצמדות לתפריט מסוים חשוב מאחר וישנם לא מעט מזונות שעלולים לאפשר לחיידק לשגשג בקיבה, ובהתאם לכך ליצור בעבורו תנאים מעולים לקיום – מבלי יכולת להיפטר ממנו. על כן, מומלץ קודם כל להימנע ממזון מטוגן שעלול להפעיל את מיצי הקיבה כמו גם מזון חריף. בנוסף, עדיף להימנע ככל האפשר מצריכה של מזון עם חומציות גבוהות ולהעביר את התזונה לתזונה בסיסית המשלבת קודם כל שילוב של ירקות לצד מיצים הכוללים לדוגמה מיץ לימון ושמן זית. מאחר ואין תבנית קבועה בכל הקשור לתפריט התזונתי, רצוי ליצור קשר עם תזונאית מומחית אשר תדע לבחון את סוג הדם, משקל, המצב של הקיבה וכמובן המרכיב הנפשי שגם הוא משפיע מאוד על פעילות הקיבה. ההמלצה הגורפת היא לשלב בתפריט סיבים תזונתיים לצד צמחי מרפא ותוספי תזונה שנועדו לסייע לטובת חיטוי מערכת העיכול לצד הורדת רמת החומציות כמו גם חיזוק המערכת החיסונית. בשנים האחרונות ניתן להבחין במגמה של שילוב של תוספי תזונה כחלק מהתפריט, וזאת כחלק מהבנה כי התמציות הטבעיות יכולות בהחלט לסייע לצורך התמודדות עם החיידק כמו גם בעיות בקיבה.

תפריט מומלץ

כל הירקות הירוקים כמו עירית, תרד, סלרי, חסה ובזיליקום מהווים אפשרות מצוינת ליצירה של איזון ברמת החומציות בקיבה. בנוסף לכך, תפריט המבוסס על מזון מזין כמו עדשים, חומוס, סויה וטופו מהווים גם הם מקור מצוין לחלבון ובהתאם לכך גם לשיקום הקיבה. עדיף להימנע ככל האפשר מדגנים וקמח, שמנים מזוככים (יש גם שמנים טובים), שוקולד, חטיפים, מזון שומני וחלב ומוצריו. זו הנקודה להסביר כי גם תחליפי החלב מכילים לרוב כמות גבוהה מאוד של סוכר ולכן הם אינם מומלצים בעבור מבוגרים הסובלים מהחיידק. בתהליך של בניית תפריט מותאם אישית צריך לקחת בחשבון את רמת הסבילות של הקיבה, כך שתהליך העיכול יהיה טוב אך גם מאוזן. על כן, העדיפו לחלק את מנות האוכל למנות קטנות, ולהעדיף בישול ארוך על בישול קצר מאחר ולקיבה קל יותר לעכל את המזון.

לסיכום, אם אתם סובלים מבעיות בקיבה בעקבות החיידק חשוב לדעת כי דווקא התזונה שלכם מהווה הזדמנות לשיפור של המצב הקיים. העדיפו לבצע את התהליך עם דגש על השילוש הקדוש – תזונה נכונה, הפחתה ברמת הלחץ ומעקב אצל הרופא לטובת התמודדות עם החיידק השכיח בעולם.

נגישות