המדריך לאופה המתחיל: אפייה ביתית כמו בקונדיטוריה!

ריבוי של תוכניות אפיה ואוכל בטלוויזיה הוביל לשצף של חובבים שהחליטו להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות. אם גם אתם מתחילים את הצעדים הראשונים שלכם בתחום, המדריך הבא הוא בדיוק בעבורכם.

אפייה בבית: מדע מדויק, אבל לא מורכב כפי שאתם חושבים

הרשתות החברתיות מפוצצות בפוסטים של חלות, עוגיות, עוגות ומאפים אותם מכינים אופים מקצועיים. בעקבות כך ולא מעט בזכות תוכניות הטלוויזיה ניתן לראות מגמה חדשה שסוחפת את המדינה – אפייה ביתית. עם זאת, ישנם לא מעט חובבים שחוששים משימוש בשמרים או בציוד אפייה מאחר וזה להם מסובך מדי. החדשות הרעות הן שאפייה היא מדע של ממש, ולכן הכול צריך להיות מדויק. אין מקום לחרוג מהמתכון עצמו או משימוש בציוד איכותי ועל כן חשוב לרכוש מוצרי אפייה דרך חברה מקצועית המתמחה בתחום. ניתן לרכוש מוצרי אפיה באתר "פינוקים" שנחשב לאתר המוביל בעבור אופים, הן בשל המגוון העצום של ציוד ומוצרי אפייה והן בשל המחירים הנגישים. אחרי שיש לכם את כל המוצרים, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל לאפות.

איתור של מתכונים לחובבים

מאחר ואתם רק מתחילים את הצעדים הראשונים שלכם עדיף לבחור במתכונים שמתאימים לחובבים (למשל, מתכון לכדורי שוקולד). כיום באתרים כמו גם בעמודים של מובילי דעת קהל בתחום האפייה ניתן ללמוד כיצד לאפות פיצות, חלות, עוגות ועוד שלב אחר שלב ועם דגשים מצד קונדיטורים מקצועיים. עדיף להתמקד במתכון אחד פשוט ולהתמקצע בו ועם הזמן להמשיך למתכונים מורכבים יותר, בהתאם לרמת המיומנות שלכם. שמרו את המתכונים שאהבתם ביותר, ובהמשך תוכלו לשדרג אותם כשתצברו ניסיון.

עבודה עם מכשור מקצועי

חלק מהותי מההצלחה שלכם כולל את הציוד שלכם. לא משנה כמה תשקיעו ותהיו מדויקים במתכון, אם אין לכם תנור טוב התוצאה לא תהיה לשביעות רצונכם. בשל כך, השקיעו כסף ברכישה של ציוד כולל משקל דיגיטלי. מאחר וכל מתכון מדוד מבחינת הכמויות ויש חשיבות לסדר, הקפידו לעבוד בצורה מסודרת ולהשתמש בציוד כפי שנדרש, מבלי לעגל פינות. ברשימה שלכם צריכים להיות: תנור אמין, מיקסר, משקל דיגיטלי, מעבד מזון, מטרפה, לקקן, קלף פלסטיק, טיימר, מברשת, תבניות מכל סוג, מערוך, ניירות אפייה, קערות ערבוב וכן שקיות זילוף. העדיפו להתמקד ברשימה הבסיסית הזו ועם הזמן לצרף מוצרים נוספים.

הרשמה לסדנאות

מאחר והביקוש לאפייה נמצא בשיאו, הוקמו ברחבי הארץ סדנאות שמציעות לקהל הרחב ללמוד את רזי האפייה מההתחלה ועד למתכונים מורכבים שמגיעים מכל רחבי העולם. מדובר בהזדמנות מצוינת גם להתמקצע וגם אפילו ליצור חברים חדשים. טרנד חם בתחום הוא לקחת סדנה פרטית אותה ניתן לקיים אצלכם בבית, ובכך ללמוד אחד על אחד כיצד לאפות. העלויות לא פעם יכולות להיות גבוהות ועל כן רצוי לבצע השוואת מחירים וכן לבדוק את הוותק והמקצועיות של הקונדיטור, כך שתוכלו להשקיע את כספכם בחוכמה וכן לקבל מיומנות ברזי האפייה.

עבודה עם טאבלט או מכשיר נייד

חוששים להכין את המתכון לבד? ובכן, הציבו את הטאבלט או המכשיר הנייד מולכם ועקבו צעד אחר צעד אחר ההוראות או הפעילו את סרטון הוידאו. דרך ההדגמות תוכלו להבין כיצד לעבוד בצורה מסודרת עם המרכיבים כמו גם לחקות את הפעולה של הקונדיטור.

 

לסיכום, השלבים הראשונים של אפייה יכולים להיות מאתגרים למדי ועם לא מעט תסכול. אולם, זכרו כי בסופו של דבר עם המיומנות והביטחון אותו אתם צוברים במהלך הדרך, כאשר הדגש שלכם צריך להיות קודם כל ניסיונות עם מתכונים פשוטים ורק לאחר מכן לעבור למתכונים מורכבים יותר שדורשים מיומנות ויד חזקה.

נגישות