דיאטה אחרי החגים: כך תעשו זאת

החגים נגמרו, שמלות החג אט אט חוזרות אל הארון, בגדי החגים האווריריים מונחים על המדף, ואתם שולפים את הבגדים היום יומיים ולפתע מבינים: המכנסיים לא נסגרים, החולצה צמודה מידי. והתחתונים?! הם בכלל צועקים "הצילו"!

'אחרי החגים' היא תקופה בה רבים מרגישים כי הם העלו כמה קילוגרמים מיותרים בעת ימי החופש והזלילה, לכן חשוב לדעת כיצד פוצחים בדיאטה יעילה.

אז איך יורדים במשקל? שילוב של תזונה נכונה לצד כושר יעשו את העבודה!

כדי לחזור למשקל הראוי, חשוב להתחיל בשלל אימוני כושר לאחר תקופת החגים כמו חוגים בחדרי כושר או בסטודיו לאימונים גופניים. תוכלו להצטרף אל ספורט תחרותי כמו כדורגל כדורסל שחייה ושלל אימונים שמסייעים (גם באימון שבועי יחידי) להשיל מן המשקל, כמו גם חשוב לצרוך מאכלים מזינים ודיאטטיים כמו כרובית, קישואים, כרוב לבן, ברוקולי ושלל ירקות מצליבים המעולים לבריאות.

דרך נוספת להוריד במשקל אחרי החגים היא הורדת הסוכרים והקמח מהתפריט היומי ושימוש בתחליפים ומתכונים נפלאים שיאפשרו תזונה דיאטטית וקלה יותר.

אז אילו מתכונים מנצחים יש ללא בצק וללא סוכר מעובד? הנה כמה מהם:

פיצה כרובית

פיצה כרובית עשויה מבצק כרובית, מהווה פתרון מושלם למי שרוצה להפטר מהרגלי אכילה שכוללים בצק, מה שלא תורם למי שרוצה להשיל ממשקלו. הפיצה דיאטטית וממש קל להכין אותה במידה ושמים לב להוראות.

מרכיבים להכנת הפיצה:

3 כוסות מלאות בפרחי כרובית שנטחנו במעבד מזון או במיקסר.

2 שיני שום כתושות.

2 כפות שמן זית.

1 כף גבינה לבנה.

1 ביצה.

לתיבול: מלח, פלפל לבן, בזיליקום טרי קצוץ.

מצרכים לפיצה:

2 כפות עגבניות מרוסקות.

1 כף רסק עגבניות.

3 שיני שום.

אורגנו.

לציפוי: חצי שקית מוצרלה או גבינת צאן קשה מגורדת.

אופן ההכנה:

מכניסים את פרחי הכרובית לייבוש בתנור או במיקרוגל לאחר הטחינה במעבד המזון עד לקבלת פירורים יבשים וקרים. כעת חוזרים לעיבוד במעבד המזון ומוסיפים את הכרובית היבשה והקרה, מוסיפים שן שום כתושה, שתי כפות שמן זית, גבינה לבנה, את הביצה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

כעת על נייר אפייה שנפרס על תבנית משטחים את התערובת עד קבלת סוג של בצק אחיד, מרדדים באמצעות הידיים לקבלת אחידות, ואופים במשך 25 דקות בחום של 220 מעלות. לאחר 25 דקות מוציאים, מניחים את הרוטב ואת הגבינה ומכניסים עד לאפייה מלאה ונמסות הגבינה. מגישים חם!

כדאי גם לקרוא: פשטידת בורוקולי קלה וטעימה.

רביולי סלק

אם אתם רוצים להחליף את בצק הרביולי שעשוי בדרך כלל מקמח,  תמיד תוכלו להכין רביולי סלק עם גבינות! המתכון מעולה למי שרוצה ליהנות מנשנושים בריאים או לארגן ערב דיאטטי מושלם! מתכון זה כולל פרוסות סלק דקות שבתוכן מילוי גבינות כיפי וקליל.

מצרכים להכנת הרביולי:

3 סלקים מאודים עד ריכוך מלא (אפשר לרכוש סלק בוואקום בסופר).

מצרכים להנחת המילוי.

גביע גבינה לבנה.

200 גרם גבינת עזים קשה או גבינה מלוחה מגוררת.

מלח ופלפל שחור.

אופן ההכנה:

מרככים את הרביולי עד לאידוי מלא, ממתינים שיתקרר מעט ולאחר מכן חותכים לפרוסות דקות במיוחד באמצעות סכין קטנה או באמצעות מנדולינה לחיתוך ירקות.

את פרוסות הסלק הדקות והעגולות מניחים על מגש ומכינים את המילוי.

בקערה בינונית שמים גביע גבינה לבנה, ו200 גרם גבינה מלוחה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

כעת על גבי כל עיגול דק של סלק מניחים כפית מהמילוי וסוגרים לחצי תוך הידוק הסלק בקצוות.

מסיימים את כל העיגולים, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים צונן!

בתיאבון!

נגישות