שוקלים לעשות הסבת מקצוע ולצאת מתחום הבישול? הינה כמה רעיונות מעניינים

עוסקים בבישול כבר כמה שנים אבל מתחילים לחשוב שאולי הגיע הזמן לשינוי? אתם לא לבד. אנשי מקצוע רבים בעולם הקולינריה מגיעים לנקודה שבה הם רוצים לנסות דברים חדשים. זה יכול להיות מפחיד, אבל זה גם יכול להיות הזדמנות מדהימה לצמוח ולהתפתח. במאמר הבא נדבר על הדרך להפוך את החלום שלכם לפתח קריירה מחוץ למטבח למציאות קיימת. נציע כמה אפשרויות קריירה שונות, נספק טיפים שיעזרו לכם ליצור תיק עבודות חזק וגם נבין כיצד למצוא את המשרה המושלמת עבורכם. אז אם אתם מחפשים שינוי בקריירה באמצע החיים, אל תוותרו על התשוקה שלכם ודעו שנן דרכים רבות להשתמש בכישורים ובכישרון שלכם כדי ליצור קריירה מוצלחת ומספקת.

אמנות המעבר

לפני שנעמיק בכל האפשרויות המרגשות הקיימות לשינוי קריירה, הנה כמה טיפים כדי להפוך את המעבר שלכם לחלק ומוצלח יותר:

  • התבוננות עצמית: קחו קצת זמן להתבוננות פנימית. זהו מאילו היבטים בקריירת הבישול הנוכחית שלכם אתם הכי נהנים ואילו היבטים הייתם רוצים להשאיר מאחור. הבנת תחומי העניין והחוזקות שלכם תעזור לכם לבחור את הדרך הנכונה.
  • בדקו את האפשרויות שלכם: בדקו לעומק מקצועות שונים מעבר לבישול. הבינו את הדרישות האקדמאיות, הביקוש לעבודה, וההכנסה הפוטנציאלית עבור כל תחום. תוכלו לדבר עם אנשי מקצוע בתעשיות האלה כדי לקבל תובנות לגבי החוויות שלהם.
  • הערכת מיומנות: העריכו מהם הכישרונות שיש בכם היום שיכולים לשמש אתכם גם בקריירה הבאה, כגון עבודת צוות, ניהול זמן, תשומת לב לפרטים ויכולת הסתגלות, שמיומנויות שכולן בעלות ערך במקצועות רבים. הדגישו מיומנויות אלה בקורות החיים שלכם.
  • נטוורקינג: התחילו לבנות לעצמכם רשת מקצועית בתחום שבחרתם. השתתפו באירועים בתעשייה, התחברו לאנשי מקצוע בלינקדאין וחפשו מנטורים שיכולים להדריך אתכם במעבר.
  • השכלה והכשרה: בהתאם למקצוע שבחרתם, אולי תצטרכו להשלים רכישת ידע חדש ולעבור הסמכות. היו מוכנים להשקיע זמן ומאמץ בקידום ההכשרה החדשה במידת הצורך.

בשלב הבא, בואו נחקור כמה מקצועות מבוקשים שיכולים להתאים מאוד למישהו עם רקע קולינרי.

שמאי מקרקעין

למה שמאות מקרקעין?

שמאי מקרקעין הם אנשי מקצוע הקובעים את שווי הנכסים למטרות שונות, כולל מכירות, משכנתאות וביטוח. קריירה כזו יכולה להיות בחירה פנטסטית עבור מישהו שעובר מתחום של בישול בשל מספר סיבות:

  • מיומנויות אנליטיות: בדיוק כמו ששף מאזן טעמים בצלחת, שמאי מקרקעין מאזן בין גורמים שונים כדי לקבוע שווי הנכס. תשומת הלב שלכם לפרטים והיכולת לנתח נתונים יהיו שימושיים גם בתחום הזה.
  • גמישות: שמאי מקרקעין עובדים לרוב באופן עצמאי או כחלק מצוות קטן, מה שנותן לכם את החופש לנהל את הזמן ועומס העבודה שלכם.
  • ביקוש קבוע: שמאות נכסים היא היבט מכריע בענף הנדל"ן, כך שמובטח לכם ביקוש עקבי אם תהיו אנשי מקצוע מיומנים.

כדי להפוך לשמאי מקרקעין, יהיה עליכם לעבור קורס שמאות מקרקעין מומלץ, להשלים את ההכשרה הנדרשת ולקבל את האישורים הנדרשים. קריירה כזו יכולה לספק הכנסה יציבה ולתת לכם את ההזדמנות לעבוד במקומות מגוונים.

 

מתכנן אירועים

למה תכנון אירוע?

אם פרחתם במטבחים של מסעדות בלחץ גבוה, תכנון אירועים יכול להיות הצעד הבא האידיאלי עבורכם. מתכנני אירועים מתאמים בין כל הגורמים באירוע כדי להפיק חתונות, מפגשים עסקיים ואירועים מיוחדים אחרים, ותפקידם להבטיח שהכול יתנהל בצורה חלקה מתחילת האירוע ועד סופו. הנה כמה סיבות שמסבירות למה המקצוע הזה יכול להתאים לכם:

  • יצירתיות: בדיוק כמו  שאתם מעצבים מנות מעולות, מתכנני אירועים מעצבים חוויות, מבינים מהי חווית לקוח, איך להפתיע, איך לרגש ואיך לעטוף הכל ביחד. ולהגיש באופן מרשים.
  • ארגון: תכנון אירועים דורש תשומת לב קפדנית לפרטים, ארגון וניהול זמן מעולה – כל המיומנויות שתרגלתם היטב במטבח.
  • קשרי לקוחות: היכולת שלכם להבין ולענות על הרצונות של סועדים אניני טעם יכולה היא אותה יכולת שתעזור לכם להבין ולהיכנס לראש של הלקוחות.

כדי להתחיל קריירה בתכנון אירועים, שלו לקחת קורס בנושא או לעבור כמה הסמכות בניהול אירועים. ככל שתבנו תיק עבודות של אירועים מוצלחים כך תוכלו לבסס את המוניטין שלכם בתחום.

כתב או מבקר אוכל

למה דווקא כתיבה על אוכל?

עבור אלה שמתלהבים מאוכל אבל רוצים להתרחק מלב המטבח, כתיבת על אוכל וביקורת מסעדות יכולה להיות עוץ חדש יצירתי ומתגמל. המומחיות הקולינרית שלכם כבר ציידה אתכם בהבנה מעמיקה של טעמים, טכניקות בישול ותפעול מסעדות, כך שאין ספק שאתם יכולים לספק דעות חשובות ובעלות ערך לתעשיית המזון והמשקאות. הנה הסיבות לשקול נתיב כזה:

  • המומחיות שלכם: הרקע הקולינרי שלכם מעניק לכם אמינות וסמכות בתחום הכתיבה או ביקורת האוכל, ומאפשר לכם להתחבר לגורמים שונים בקלות כדי להפיץ את הידע שלכם.
  • יצירתיות: כתיבה על אוכל מאפשרת לכם לבטא את היצירתיות והתשוקה שיש בכם, באמצעות מילים.
  • הזדמנויות מגוונות: סופרים ומבקרי אוכל יכולים לעבוד עבור מגזינים, עיתונים, בלוגים, או אפילו מחברים ספרי בישול כך שההזדמנויות קיימות ובשפע.

כדי להמשיך בקריירה בכתיבה או ביקורת מזון, בנו לעצמכם תיק עבודות הכולל מאמרים שכתבתם לבלוג שלכם או ביקורות הקשורות למזון. שקלו לקחת קורסי כתיבה כדי לחדד את כשרון הכתיבה ולחפש הזדמנויות פרילנס לצבירת ניסיון.

לסיכום

המעבר מקריירה בבישול למקצוע חדש יכול להיות מהלך מאתגר, אך מאד מרגש ומספק. בעזרת הטיפים שציינו במאמר תוכלו לצאת לדרך חדשה אל מקצוע חדש ומסעיר, ולהשתלב בתוכו במהירות יחסית בזכות כל הכישורים והידע שצברתם. הרקע הקולינרי שלכם הוא נכס יקר ערך שאין צורך להשאיר מאחור רק בגלל שאתם עוברים מקצוע. שלבו את כל המומחיות שלכם, ונתבו אותה לערוץ חדש ומספק לא פחות. בין אם תבחרו להיות שמאי מקרקעין, מתכנני אירועים, סופרי אוכל או לבחון אפשרויות אחרות, הכישורים והניסיון שצברתם במטבח ימשיכו לשרת אתכם היטב בקריירה החדשה שלכם. שיהיה בהצלחה.

נגישות