פותחים מסעדה? כך תבחרו רואה חשבון מתאים!

תחום המסעדנות מפתה, מאתגר וכמובן שגם עשוי להצליח. עם זאת, תחום המסעדנות גם מאוד מאתגר ודורש טבילה עמוקה בבריכת הבירוקרטיה, פעולה שמאוד מאתגרת בפני עצמה. עם זאת, זהו רק הקושי הראשון שנדרשים לצלוח, כיוון שלאחר מכן מגיע הטיפול השוטף, שגם הוא אינו חף מניהול בירוקרטי מול הגופים הגדולים, כגון מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. מכאן שאם רוצים להתמקד בבניית התפריט, בעיצוב הפנים ובבניית צוות העובדים, יש לדעת לנצל נותני שירות משלימים, ופה נעצור לדון אודות בחירה מושכלת של רואה חשבון. רואה חשבון יטפל בכול מה שנוגע לניהול ספקים, דיווחים ותשלומים. כיצד אם כן בוחרים רואה חשבון מתאים? ממש כפי שבונים תפריט, רק באופן פחות יצירתי ויותר עובדתי.

התמחות בתחום

רואה חשבון שמלווה בעלי מסעדה צריך להחזיק בניסיון עשיר בתחום. כל תחום מצריך דרישות ומציע זכויות מעט שונות, ובתחום כה תחרותי כגון מסעדנות, כל פרמטר קטן עשוי להוות יתרון יחסי, כך שאין להתפשר על ניסיון נקודתי. רואה חשבון שכבר ליווה מספר מסעדות, יידע למנף סוגיות בתחום המיסים, לסייע בחישובים השוטפים (חישובים שיתמכו בניצול תזרים המזומנים), להעניק המלצות חשובות, להנחות כיצד להתנהל מול המלצרים (חוק הטיפים שנכנס ב2019 משנה מעט התמונה – נכון להיום יש לנכות מהטיפים הפרשה לפנסיה, ביטוח לאומי וכדומה) ובאופן כללי יסייע בכול מה שנוגע לתהליך הוצאת רישיון, פתיחת תיקים ברשויות המס וניתוח הוצאות ועלויות. מכאן שאם נחזור לכתבה על אבנר הייזלר בדה מרקר, נמצא לנכון להציג מחדש את הרעיון הכללי: כל עסק, מוצלח ככול שיהיה, צריך את אותם אנשי מקצוע נכונים שיתמכו וינחו את הדרך מאחורי הקלעים.

ניסיון עשיר לצד אנרגיה נכונה

תחום המסעדנות מורכב ומאתגר. מכאן שחובה לשלב רואה חשבון שאינו רק בקיא בתחום, אלא שגם יודע להציע ניסיון מספק. כפי שמסביר אבנר הייזלר בגלובס: ניסיון בתחום מאוד חשוב, אך הוא בהחלט אינו הכול. ניסיון אינו מחייב להצביע על 10 שנות פעילות בתחום, אך הוא כן מחייב שאותו רואה חשבון יידע להצביע על לפחות 10 לקוחות מהתחום, ואף יאפשר לדבר עם כמה כדי לוודא שביעות רצון מלאה. כמו כן, ישנו הצד השני של המטבע: אם מוצאים רואה חשבון שמלווה עסקים מתחום המסעדנות למעלה משני עשורים, יש לוודא שהוא אינו איבד בדרך את אותה אנרגיה חשובה. אנרגיה שמסייעת לבדוק חלופות ולעבור על מגוון סוגיות, ויש לוודא שבעת הצורך רואה החשבון אינו מהסס לערוך בדיקה שלישית ורביעית.

זמינות ומעקב צמוד

כל עסק צריך להתנהל בצורה מסודרת, אך כאשר מדובר במסעדנות, תחום דינאמי ונפיץ שמושקעת בו הרבה נשמה והשקעה, אין מקום לטעויות. מכאן שגם חשוב שרואה החשבון יהיה זמין עבור שאלות וייעוץ וגם מאוד חשוב שרואה החשבון יידע לעבור בשוטף על סך הנתונים ולבחון בקפדנות את אופי ההתנהלות. באופן שכזה ניתן לעצור מראש כדור שלג של בעיות פיננסיות, וניתן להטיב מגוון מהלכים כלכליים, וכמובן שגם להתרחק מקנסות ומשלל מצבים פחות נעימים.

שנסכם?!

רואה חשבון עשוי להיות המלאך השומר של העסק שלכם. עשוי למנוע תשלומים מיותרים, להצביע על התנהלות כלכלית בעייתית, לוודא שמיישרים קו עם הדרישות מטעם הרשויות והוא מאפשר להוריד מהראש מגוון מטלות חשובות. מכאן שבכול הנוגע לבחירת רואה חשבון, עלות השירות פחות מהווה פרמטר מכריע, ובין היתר היחס הבין אישי גם כן מאוד חשוב, ולו כדי לחוש בנוח להציף שאלות ולבחון מגוון אפשרויות. דרך צלחה!

נגישות