אם הפורטה שלכם באלכוהול הוא וויסקי, בטוח שתתחברו גם לקינוחים בתוספת וויסקי – והאמת שיש הרבה קינוחים כאלה שתוכלו להכין בקלות, ביניהם עוגת שוקולד, קאפקייג, רוטב קרמל, בראוניז ועוד. למעשה, תוכלו להוסיף כמעט לכל קינוח וויסקי בכמות משתנה. הטעם החזק של הוויסקי הוא ייחודי, ונחשב לטעם נרכש, וממש לא כולם מתחברים אליו, אבל אם אתם משתייכים לקבוצת בני האנוש שדווקא אוהבת את המשקה המשכר והיוקרתי, הכנו עבורכם מספר רעיונות לקינוחים מושלמים עם וויסקי.
עוגת שוקולד
וויסקי ועוגה משתלבים יחד מושלם, ממש כמו שוקולד וחמאת בוטנים. כאשר אופים עם וויסקי, חלק ניכר מהכמות של האלכוהול מתאדה באפייה או בבישול, אך הטעם הדומיננטי נשאר. לטובת הכנת עוגת השוקולד, מומלץ לבחור בוויסקי או בורבון, ולהימנע מוויסקי קנדי שכן הטעמים שלו לא מחזיקים מעמד היטב בתהליך הבישול.
שוקו חם
אתם בטח חושבים ששוקו חם הוא משקה המתאים רק לפינוק במזג אוויר סגרירי וגשום, אך אם תוסיפו לשוקו שלכם מעט מהוויסקי האהוב עליכם, תגלו שמדובר במשקה מנחם ומרגיע המתאים לכל ימות השנה, גם לימים החמים יותר! עבור השוקו שלכם, בחרו את הוויסקי או האייריש קרים האהובים עליכם – אין צורך בהוראות מיוחדות בזמן אפייה, הכינו שוקו כמו שאתם אוהבים, ופשוט הוסיפו לו וויסקי בכמות שאתם אוהבים. מעל השוקו תוכלו להוסיף קינמון, מקופלת מגורדת ואפילו מרשמלו!
בראוני שוקולד מריר
השילוב של בורבון עם שוקולד מריר הוא פשוט מושלם. אם אתם מארחים ומחפשים קינוח שידהים את האורחים שלהם, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכין מנה של בראוניז בורבון שוקולד מריר. הבראוני משלב את העושר המר-מתוק של שוקולד מריר עם הטעמים החדים של המשקה הזה. המרכיבים עובדים יחד כדי ליצור את המרקם הרך והמושלם לבראוניז ממכרים. מתכון ניתן להתאמה אישית, כך שתוכל להתאים אותו להעדפות הטעם שלכם. השתמשו באיזה בורבון שאתה מעדיפים, כך תוכלו לקבוע את החוזק והדומיננטיות של טעם הוויסקי בקינוח.
רוטב קרמל
רוטב קרמל משתלב מושלם בכמעט בכל קינוח – קינוחים טעימים רבים מוזלפים ברוטב קרמל בתוספת וויסקי. כאמור, ניתן להוסיף אותו למגוון רחב של קינוחים מושלמים גם לאירוח, למשל: עוגה, גלידה, בראוניז, קאפקייק ואפילו פרנץ' טוסט. זוהי תוספת רב-תכליתית, מתוקה ומלוחה לקינוח האהוב עליכם.
גנאש שוקולד
יכול להיות שרוטב קרמל מרגיש לכם מסובך מידי להכנה? נסו להכין גנאש שוקולד בתוספת הוויסקי המועדף עליכם. הגאנש עשוי להישמע מורכב להכנה, אך אל תתנו לשם להטעות אתכם – מדובר בקינוח קל מאוד להכנה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להמיס את השוקולד האהוב עליכם, אפשר אפילו במיקרוגל. לאחר מכן שלבו שוקולד צ'יפס מומס, שמנת מתוקה, וניל, קורט מלח וכמובן וויסקי. תוכלו להשתמש בגאנש בקינוח בפני עצמו, או כתוספת טעימה לעוגות ולקאפקייקס.
לסיכום
אז כמו שכבר הבנתם, וויסקי לא חייב לשמש רק כמשקה בלבד –וויסקי יכול להשתלב בצורה מושלמת עם הקינוחים האהובים עליכם. ואתם לא צריכים להיות קונדיטורים מוכשרים כדי להכין קינוח טעים בתוספת וויסקי, למעשה תוכלו להוסיף אותו כמעט לכל קינוח. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון כאשר בוחרים את סוג הוויסקי לאפייה, הוא האם הוויסקי הוא מסוג בורבון או שיפון. בורבון נוטה להיות מתוק יותר בגלל שהוא מזוקק מלפחות 51% תירס בשילוב שעורה. מצד שני, ויסקי שיפון, אחיו הקטן של הבורבון הוא הרבה פחות מתוק ויותר מתובל.