העין אוכלת קודם: פותחים מסעדה? כך תעצבו אותה בהתאם!

בעידן שבו עולם המסעדנות הופך לחלק בלתי נפרד מתרבות הבילוי של מיליוני ישראלים, אין ספק כי בתהליך של הקמת מסעדה צריך לשים דגש משמעותי על העיצוב. מצד אחד העיצוב צריך להיות מרשים אבל גם בעל נופך אישי, וזאת מתוך מטרה לקבוע את אופי המסעדה. על כן, מדובר בתהליך מאתגר למדי, כאשר בסקירה הזו נציג בפניכם את כל הטיפים החשובים ביותר בעבור עיצוב אשר ישאיר חותם. מוכנים? בואו נתחיל!

בחירה של ריהוט מתאים לאופי המסעדה

לפני שאתם מתחילים לעצב את המסעדה שלכם, השלב הראשון הוא קודם כל לחשוב על החזון שלכם. המטרה שלכם היא ליצור עיצוב אלגנטי אשר משדר אווירה חמימה ונעימה, ועל כן בחירה של ריהוט מתאים אשר כולל בין היתר כסאות בר מעוצבים מהווה דרך מצוינת ליצירה של בסיס שממנו ניתן יהיה להוביל ליצירה של חלל מעוצב ומזמין. שימו לב כי בחירה של ריהוט מתאים לאופי של המסעדה – בין אם מדובר במסעדת יוקרה או במסעדה ביתית ומשפחתית צריך התבצע באמצעות ליווי מקצועי, כל זאת מתוך מטרה לקבל החלטות אשר יניבו לכם בסופו של דבר את היכולת להשקיע בחוכמה.

סט הגשה חגיגי

המשפט "קודם כל העין היא זו שאוכלת" הוא רלוונטי  מאוד בעבור ענף המסעדנות, כאשר אחד מהאלמנטים החשובים ביותר בתהליך העיצוב הוא ללא ספק רכישה של סט הגשה חגיגי. העדיפו לבצע רכישה של סטים אחידים אשר משרתים את האופי של המסעדה, בין אם מדובר במסעדה אשר מתמחה במטעמים מהמזרח או במסעדה ים תיכונית, חשוב לבחור את הפריטים הנכונים אשר בסופו של דבר ישלימו את האווירה ויעניקו לסועדים חשק להתחיל לאכול, וזאת עוד לפני שהאוכל הגיע לשולחן.

עיצוב של חדרי השירותים

אם עד לפני מספר שנים חדר השירותים במסעדות היה חדר גנרי למדי, כיום ניתן להבחין בשינוי משמעותי אשר מגיע לידי ביטוי בעיצוב אקלקטי ואפילו מיוחד בחדר השירותים. בשביל לשמור על מסגרת התקציב, אפשר ואף רצוי לשלב טפט מעוצב עם הדפס מעניין בחדר הזה וכן להוסיף גם אביזרים כמו למשל פרחים טריים, מגבות ידיים וכן מפיצי ריח בכלים מעוצבים. בכך, תוכלו לא רק לשדרג את החוויה של הסעודה עצמה, אלא גם ליצור פנינה עיצובית ומפתיעה למדי.

 

 

התקנה של גופי תאורה

לא משנה כמה תרצו להשקיע בעיצוב, אם  לא תשקיעו בתחום התאורה, כל ההשקעה שלכם יורדת לטמיון. התייעצות עם אנשי מקצוע המתמחים בתחום הזה היא חשובה, הן בשל היכולת לבצע התאמה של גופי תאורה בהתאם לגודל המסעדה ועם שימת דגש על הדגשה של אזורים ספציפיים, כמו למשל אזור הבר או הכניסה למסעדה. תכנון נכון כולל גם שילוב של תאורה טבעית, כל זאת מתוך מטרה ליצור חלל מואר אבל גם אינטימי.

פריטי טקסטיל להשלמת האווירה

על מנת להכניס את הסועדים לאווירה ולשדרג את הנראות, אפשר ואף רצוי להוסיף בתהליך העיצוב גם רובד אשר מתייחס לפריטי הטקסטיל – החל ממפות איכותיות ועד חפתים למפיות. דווקא הפרטים הקטנים הם אלו אשר עושים את ההבדל, ועל כן אפשר ואף רצוי לנצל את ההזדמנות לטובת שילוב של פריטי טקסטיל אשר מתכתבים עם העיצוב הכללי של המסעדה.

לסיכום

רגע לפני שאתם מזמינים את האורחים ואת בני המשפחה לפתיחה החגיגית של המסעדה שלכם, מומלץ להקדיש זמן לטובת תכנון מדויק של עיצוב – החל מפריטי הריהוט ועד לפריטי הטקסטיל, כחלק מיצירה של עיצוב מנצח בעבור מסעדה.

נגישות