איך לתכנן אירוע מושקע בלי לשבור את הראש?

 

מהרגע שבו מחליטים לארגן אירוע, אנשים מתחילים לחשוב איפה לארח, באיזה פורמט להגיש את האוכל, לאיזו שעה להזמין, כמה אנשים להזמין וחשוב מכל – אילו מנות להגיש, וזאת כי ידוע שכשאנשים מקבלים הזמנה לאירוע, הם ישר מצפים שיהיה טעים, ורק אח"כ עוברים לתהות את מי הם יפגשו, מה הם ילבשו, באיזו שעה עליהם לצאת על מנת להגיע בזמן וכדומה, כי איך שלא תהפכו את זה, אוכל מהווה פרמטר מושך, מאגד, מבטיח, משמח ושמרים כל אירוע, ועל כן אם גם אתם מבקשים להרים אירוע מושקע וטעים מבלי לשבור את הראש, אתם מוזמנים להיעזר בטיפים הבאים:

בוחרים קונספט ופותחים ספרי מתכונים

ממש כפי שרקדנית עוצרת לנעול נעלי בלרינה לפני העלייה לבמה, כך מארח עוצר לצד ספר מתכונים לפני שהוא יוצא לסופר, אך כיוון שיש אינספור ספרי מתכונים, ראשית מוטב לבחור את הסגנון הרצוי. שנדגים? ניתן לבחור להרים אירוע שמבוסס על תבשילי קדירה, על מאכלים חלביים, על קינוחים, על סלטים וכדומה. לאחר שבוחרים את הסגנון הרצוי, ולו בהתאם לשעה, לנושא ולאופי ההגשה הרצויה, פשוט בוחרים שניים/שלושה ספרים שמתמחים בנישה ומתחילים לבנות תפריט. מדובר בשלב מהנה במיוחד, אך מומלץ לבצעו על בטן מלאה.

נערכים בהתאם לזמן העומד לרשותכם

יש תפריט? נהדר! עתה נחזור צעד אחד אחורה ונמליץ שהתפריט יישר קו עם הפנאי שלכם להתעסק במטבח. יש לכם זמן ואינכם נדרשים לזגזג בין מגוון מטלות? תיהנו מהתהליך, אך אם אתם יודעים שאין לכם הרבה זמן לעמול במטבח, מוטב לשקול את שתי האופציות הבאות: האחת היא להתחיל בהכנות כיום מראש, בו תערכו הכנות במטבח ואף תכינו ותקפיאו מנות. אופציה נוספת היא לבחור מראש מנות שאינן דורשות יותר מדי התעסקות ובאופן כללי ההמלצה הגורפת היא להימנע מריבוי של מנות קטנות.

למה לבשל אם ניתן להזמין?

אתם ממש אוהבים להסתכל על מתכונים אבל אתם פרקטיים ומודעים לעובדה שעבור האירוע הקרוב לא יהיה לכם פנאי? אל דאגה, בדיוק עבור כך קיימים בתי עסק שמציעים שירותי קייטרינג, כאשר ניתן לבחור בין רכישה של אוכל מוכן לבין שירות מקיף שכולל ציוד (שולחנות, מפות, סכום, צלחות וכדומה) ואף שירות במקום. מכאן כל שנותר לעשות זה לבחור את הסגנון של האוכל, להשוות מחירים, לבחון את סל השירותים שהקייטרינג יודע להציע, לבחון ביקורות ופשוט לבחור – להעביר את הכדור לידיים מקצועיות, כך שגם אתם תוכלו להרגיש כמו אורחים.

לאכול עם העיניים 

דיברנו על קונספט ודיברנו על אוכל, אך פה נותר לציין שאוכל בין היתר אוכלים עם העיניים, ועל כן מלבד העובדה שחשוב שאוכל יהיה לא רק טעים (אלא גם יראה מושך), נוסיף ונחדד שגם האירוע עצמו צריך להיות מעוצב באופן מרשים, ועל כן נציין שאם מבקשים לקבל עזרה, עומדות לפניכם שתי אופציות עיקריות: אופציה אחת היא לפתוח את אתר פינטרסט שמתמחה בDIY ולקבל אצלו השראה ואופציה שנייה היא לפנות אל מעצב פנים ולאפשר לו ליצור קסמים באזור המדובר.

כן להשקיע לא להילחץ

לבסוף נחדד שאין להרים אירוע מבלי להתלבט, לבחון אופציות, להתייעץ ובאופן כללי מבלי לשאוף להגיע לתוצאה כמה שיותר מרשימה, אך באותה נשימה נציין שאין לאפשר לשאיפה ליצור מעל ומעבר להוביל ללחץ מיותר ומעיק, כזה שמוביל לעייפות ולחוסר שביעות רצון, וזאת כי אירוע אמור להיות מהנה לא רק במהלכו, אלא גם בשלבי ההכנה, ועל כן אם אתם מסוג האנשים שנוהגים להילחץ, מראש תנסו להירגע ולקבל כמה שיותר עזרה חיצונית. בהצלחה!

נגישות