נעים להכיר: ספירולינה

ספירולינה היא אחת מצורות החיים הוותיקות ביותר בכדור הארץ. למעשה, המיקרו-אצות הכחולות-ירוקות הללו אחראיות בחלקן לייצור החמצן באטמוספירה של כוכב הלכת שלפני מיליארדי שנים ואפשרו לצורות החיים המקוריות של כוכב הלכת להתפתח. ספירולינה היא מזון העל הראשון בעולם, ואחד המזונות העשירים בתזונה על כדור הארץ.

האצות הכחולות-ירוקות שהתפתחו ליצורים מסוגלות להטמיע את הפחמן הדו-חמצני המומס במים, מה שהוביל להיווצרות שכבת האוזון סביב כדור הארץ, ובהדרגה החלו לשחרר כמויות גדולות של חמצן. זה הוביל לירידה בכמות הקרינה האולטרה סגולה שהגיעה אל פני כדור הארץ, ויצרה סביבת כדור הארץ שמתאימה לצמחים ובעלי חיים לשגשג. ואז, לידתם של צורות חיים שונות.

צבעה הכחול של הספירולינה בזכות פיגמנט כחול הנקרא "phycocyanin", הספציפי לספירולינה, התפתח לא רק לכלורופיל-א, החיוני לצמח פוטוסינתזה, אלא גם להמוגלובין הכלול בתאי הדם האדומים של בעלי חיים.

לספירולינה יש בין 55 ל- 70% חלבון (יותר מבשר בקר, עוף וסויה), 9 חומצות אמינו חיוניות ו -10 לא חיוניות, כמו גם רמות גבוהות של חומצה גמא-לינולנית (GLA), בטא-קרוטן, חומצה לינולאית, חומצה ארכידונית, ויטמין B12, ברזל, סידן, זרחן, חומצות גרעין RNA ו- DNA, כלורופיל ופיקוצינין, קומפלקס חלבון פיגמנט שנמצא רק באצות כחולות-ירוקות.

מהם היתרונות של ספירולינה?

ספירולינה מספקת מגוון רחב של יתרונות בריאותיים כמעט מיד לאחר הבליעה. זה מספק דחיפה כמעט מידית לאנרגיה של האדם, תוך כדי עזרה בשיפור הסיבולת והפחתת העייפות. זה עוזר בשיפור מערכת החיסון, ומספק תמיכה יוצאת דופן ללב, לכבד ולכליות. ספירולינה היא גם ניקוי רעלים טבעי, מחמצן את הדם ועוזר לנקות את הגוף מרעלים ורמזים אחרים שעלולים לגרום למחלות או לסיבוכים בריאותיים אחרים.

הספירולינה גם מעכבת תיאבון טבעית ומסייעת בשיפור מערכת העיכול בגוף. יש לה גם תכונות נוגדות חמצון חזקות מאוד והיא עוזרת לאזן את רמת החומציות של הגוף, ובכך להפחית את דלקות בכל הגוף בצורה בטוחה ונטולת כימיקלים.

מהם היתרונות של ספירולינה

מאיפה מגיעה הספירולינה?

ספירולינה היא מיקרו-אצות בצורת ספירלה הגדלה באופן טבעי בטבע באגמי מים חמים וטריים. צבעו הכחול-ירוק העמוק הוא זה שמעניק למים את הגוון הירקרק שלה. ספירולינה מעובדת ונקטפת גם במאגרים מעשה ידי אדם כמו אלו הנמצאים בחופי הוואי.

תופעות לוואי של ספירולינה:

ספירולינה היא מזון סופר בטוח ויעיל אשר ניתן לעיכול רב, ללא תופעות לוואי. עם זאת, הוא מכיל יוד, ולכן אלו האלרגיים או הרגישים ליוד צריכים להימנע מנטילת אותו.

הספירולינה כמזון של העתיד

במחקר שנערך על ידי האו"ם בנוגע לדרכים האפשריות להילחם בפיצוץ האוכלוסייה הקרוב ובמחסור במזון שהתקבל עלה כי הספירולינה היא המזון של העתיד. יחד עם זאת ישנם ניסיונות לחקור את הספירולינה וליצור בעזרתה מערכת תמיכה בחיים שתאפשר לבני אדם לשרוד במרחב סגור ללא הגבלת זמן.

נגישות